
Pikkupurtavat kuuluvat kesään. Välipalana tai seisovassa pöydässä. Niin tai näin, lupaan, että tulet rakastamaan tätä ihanan maukasta rapeaa lohipiirasta, josta on tullut suuri suosikki kotonamme tänä kesänä. Täydellistä kesäiltana lasiterassilla!
Ainekset:
- 1 rulla pakastevoitaikinaa, 250 g
- 1 ½ dl ranskankermaa
- 100 g hyvää juustoa
- 8 keitettyä uutta perunaa
- 150 g kylmäsavulohta
- 1 dl kermaviiliä
- Suolaa ja pippuria
- Tilliä
- Sitruunaa
Tee näin:
- Kuumenna uuni 225 °C asteeseen.
- Kauli voitaikina ohueksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille Levitä crème fraiche ja sirottele juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi perunat ja levitä ne taikinalle.
- Kypsennä noin 15 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes piiras on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
- Levitä päälle lohipaloja ja kermaviilinokareita.
- Sirottele päälle tilliä ja pieniä sitruunaviipaleita.


Ihanan hyvää ja tätä on helppo muunnella loputtomasti. Vain mielikuvitus on rajana!
Vastaa