Juuri nyt haluan todellakin puristaa kesästä irti kaikkein viimeisetkin nautinnot! Tuoksut, illat, kukinnan ja tietenkin maut!
Tänä vuonna sain kasvihuoneesta aivan mahtavan sadon tomaatteja, kurkkuja, chilejä, viikunoita ja viinirypäleitä. Mutta juuri tänä iltana oli tomaattien ja chilin vuoro päätyä pataan. Oli nimittäin aika tehdä tomaattikeittoa!


Keitto on aivan mielettömän hyvää ja maukasta, niin että tuntuu kuin laittaisi suuhunsa lusikallisen kesää… Jos haluat tehdä omaa tomaattikeittoa, tässä on resepti, jonka olen alun perin löytänyt sivustolta mittkok.se.
Paahdettu tomaattikeitto
Ainekset
4 annosta
- Noin 5–10 tuoretta tomaattia (koosta riippuen)
- 1/2 kelta- tai punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- Kolme oksaa tuoretta timjamia (myös basilika tai oregano käy)
- Noin 1 litra kasvislientä
- 3–4 rkl tuorejuustoa tai ranskankermaa
- Suolaa & mustapippuria
- Mahdollisesti chili maun mukaan.
- Laita uuni kuumenemaan 200 °C:seen Pilko tomaatit pienemmiksi paloiksi ja laita ne uuninkestävään vuokaan. Pilko sipulit, valkosipuli ja mahdollinen chili ja laita ne tomaattien kanssa uuniin.
- Valuta päälle oliiviöljy ja lisää muutama oksa tuoretta timjamia. Paahda kasviksia uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat hieman rypistyneet. Keitä sillä välin kasvisliemi.
- Kun tomaatit ovat paahtuneet valmiiksi uunissa, ota pois timjamin oksat ja soseuta tomaatit tehosekoittimessa. Lisää lientä vähän kerrallaan (kunnes keitolla on haluamasi koostumus) ja sen jälkeen tuorejuusto.
- Sekoita kaikki ainekset ja kaada keitto kattilaan. Voit mukauttaa koostumusta lisäämällä lientä, jos haluat juoksevampaa keittoa. Lämmitä keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa leivän kanssa ja nauti maailman parhaimmasta tomaattikeitosta.

Lisäksi tein basilikakermaa sekoittamalla kourallisen basilikan lehtiä tilkkaan ranskankermaa. Mausteina käytin suolaa ja pippuria. Kerma maistui todella hyvältä keiton päällä!
Tämä on todellakin minulle luksusta!
Vastaa