Keväinen sää on hellinyt eteläistä Ruotsia toden teolla, ja grillaustuoksut leijuvat usein pilvenä omakotitaloalueemme yllä. Niin myös viime viikonloppuna! Pidän ruoanlaitosta, ja nyt kesällä grillaan mielelläni. Minusta on ihanaa saada laittaa ruokaa ulkona ja siirtää keittiö lasiterassille.
Mieheni ja poikani leikkiessä vesipyssyillä ja rakentaessa majaa laitoin joukon herkkuja paistumaan grilliin. Vihannekset, kuten punasipuli, paprika ja tomaatit kypsyivät yhdessä grillissä samalla, kun grillasin naudankylkipihvejä ensimmäistä kertaa. Niistä tuli todella hyviä! Minulla superhyvä marinadi, jota käytän useimpiin lihoihin ja jota voi muunnella loputtomasti eri mausteilla. Tässä perusresepti, jota käytän pohjana:
- ½ dl balsamiviinietikkaa
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ dl soijaa
2 puristettua valkosipulinkynttä
Suolaa ja pippuria lihan päälle grillauksen yhteydessä.
Kokeilin myös grillata perunoita ensimmäistä kertaa. Nekin olivat superhyviä, teen niitä ehdottomasti vielä monta kertaa!
Grillatessani ja valokuvatessani huomasin, kuinka uskomattoman vaikeaa on saada ruoka näyttämään hyvältä kuvassa! Lupaan, että ruoka maistui todella hyvältä, vaikka kuvat eivät teekään sille oikeutta!
Vastaa