
Tänään ajattelin jakaa mielestäni maailman parhaan sienikeiton ohjeen. Siis suppilovahverokeiton. Myönnän auliisti, että olen tähän aikaan vuodesta riippuvainen sienestämisestä. Harva asia herättää minussa sellaista intohimoa kuin ajatus sienimetsästä, minun täytyy saada sienestää.
Sitten saan tuoda saaliin kotiin, perata sienet (välttämätön paha), laittaa jotain oikein herkullista ja syödä luomukseni syksyisessä viherhuoneessa. Silloin olen todella onnellinen, ihanampaa ei ole!

Olen pitänyt keitoista aina, ja tätä sienikeittoa olen laittanut jo pitkään. Se on superherkullista, ja siihen voi käyttää eri sienilajeja ja erilaisia lisukkeita. Ellet halua sienestää itse, kaupasta saa kuivattuja suppilovahveroita, ne käyvät yhtä hyvin.
Suppilovahverokeitto
Noin 6–8 dl tuoreita suppilovahveroita tai 2 dl kuivattuja murskattuja suppilovahveroita
2 salottisipulia
5 dl kasvislientä
4–5 dl kermaa
1 rkl soijakastikettauolaa
Pippuria
Sinihomejuustoa (maun mukaan)
Tuoretta persiljaa silputtuna
Tee näin:
Liota kuivattuja suppilovahveroita puoli tuntia kylmässä vedessä ennen kuin aloitat.
Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voinokare pannulla ja kuullota sipulisilppua hetki.
Lisää sienisilppu ja kääntele pannulla, kunnes neste on haihtunut.
Kaada kasvisliemi ja kerma pannuun, mausta suolalla ja pippurilla.
Kiehauta ja hauduta n. 15 minuuttia.
Surauta keitto tasaiseksi, sekoita joukkoon murustettu juusto ja persilja. Tarkista maku, lisää halutessasi juustomuruja.

Vaikka et olisikaan ihastunut sieniin, syö kuitenkin illallisesi viherhuoneessa mahdollisimman pitkään. Pörrösukat jalassa ja kynttilän valossa viherhuone tuntuu mukavalta pitkälle syksyyn.
Vastaa