
Aivan kuten haluan syödä silliä ja lihapullia jouluaattona, haluan tuoksutella sahramia koko joulukuun ajan. Leivon paljon puhuttuja luciapullia, sahramitoffeeta ja nyt uutta suosikkiani – sahramimutakakkua! Täydellinen kakku, jonka voi valmistaa, kun aikaa luciapullien tekoon ei oikein ole, mutta sahramin himo on suuri!
Sahramimutakakku ja puolukkakermaa
Ainekset
100 g voita
100 g valkoista suklaata
1 pussi sahramia (0,5 g)
2 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
Puolukkakerma
2 dl vispikermaa
1 dl puolukoita, soseutettuna
Tee näin
- Laita uuni kuumenemaan 175 °C:seen
- Sulata voi, ota kattila pois liedeltä ja lisää valkosuklaa niin, että se sulaa hitaasti voihin. Lisää sahrami.
- Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi.
- Kaada suklaaseokseen ja sekoita, kunnes seos on yhdistetty.
- Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja sekoita ne varovasti joukkoon kaapimella.
- Kaada taikina voideltuun, irrotettavalla reunalla varustettuun, halkaisijaltaan noin 24 cm:n jousivuokaan.
- Paista 15–20 minuuttia 175-asteisessa uunissa.
- Anna jäähtyä ja laita sitten viileään paikkaan jäähtymään kokonaan.
- Tee sitten puolukkakerma, vatkaa kerma haluamaksesi ja sekoita puolukat joukkoon vähän kerrallaan, kunnes maku on kohdallaan.
Syö ja nauti!
Vastaa