
Ruohosipuli kuuluu lempiyrtteihini, mutta enää ei ole ihan niiden sesonki. Se on jo hieman puisevaa eikä lainkaan niin pehmeää kuin alkukesällä. Haluan kuitenkin hyödyntää sitä. En käytä sitä kastikkeissa vaan valmistan huippuhyvää ruohosipulisuolaa.
Pidän yksinkertaisista ja helpoista resepteistä, ja ruohosipulisuola on juuri sellainen. Kannattaa tehdä iso annos, sillä se on älyttömän hyvää. Teen usein kaksin- tai kolminkertaisen annoksen.
Ruohosipulisuola
100 g ruohosipulia
100 g suolaa
Tee näin:
- Hakkaa ruohosipuli silpuksi
- Laita suola ja ruohosipuli yleiskoneeseen ja käytä, kunnes rakenne on haluamasi kaltainen
- Levitä ohut kerros seosta leivinpaperille ja anna kuivua 2-5 päivää
- Kun seos on täysin kuivaa, kaada se tiiviskantiseen purkkiin


Muista nauttia ruohosipulisuolasta salaatissa, näkkileivän päällä tai seuraavalla lohiaterialla! Lämpimät suositukset monenlaisiin ruokiin!
Vastaa