Tulen aina niin iloiseksi, kun raparperit alkavat kasvaa näin keväällä. Ne ovat isoja ja upeita vain muutaman viikon kuluttua siitä, kun ne ovat heränneet talvilevostaan. Valmiita korjattavaksi!

Sen uskomattoman maukkaan mantelimassaa sisältävän raparperikakun lisäksi, josta vinkkasin teille viime vuonna, teen ensimmäisistä raparpereista aina taivaallisen hyvää chutneyta. Käytän sitä kastikkeena koko kesän ja syksyn, erityisesti grilliruuille. Todellinen suosikki siitä on tullut grillatun hampurilaisen täytteenä. Se on todellakin hyvää!
Raparperichutney
500 g raparperia
2 punasipulia
1 ½ rkl etikkaa (24 %)
½ dl vettä
5 dl sokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
1 ½ rkl currya
2 tl suolaa
1 punainen chili
6–10 kuivattua aprikoosia
Silppua raparperit.
Sekoita raparperit, etikka ja vesi kattilassa.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 10 min miedolla lämmöllä. Sekoita välillä.
Silppua punasipuli, aprikoosit ja chili hienoksi.
Kaada ne kattilaan ja anna ainesten kiehua miedolla lämmöllä 30–40 minuuttia. Sekoita tasaisin väliajoin, jotta chutney ei pala pohjaan. Jos haluat sileämmän kastikkeen, voit soseuttaa chutneyta hieman sauvasekoittimella kattilassa.
Kaada purkkeihin ja anna jäähtyä. Chutney säilyy pitkään jääkaapissa, ja sen voi myös pakastaa.

Vastaa