Verhot – joko niistä pitää tai ei. Tai ehkä pidät niitä välttämättömänä pahana? Joka tapauksessa suosittelen jatkamaan lukemista, sillä tänään ajattelin tarkastella joitakin niksejä, joilla huoneen ilmettä voi muuttaa helposti, ja aivan ensimmäiseksi keskitymme verhotankoihin.
Juuri nyt on todella trendikästä jäljitellä ”hotellityyliä”. Eli valita verhot, jotka ulottuvat lattiasta kattoon ja joissa on todella paljon kangasta antamassa pehmeää vaikutelmaa. Mutta minusta oleellista on ennen kaikkea verhotankojen korkeus, jolla on todella suuri vaikutus. Millä korkeudella omat verhotankosi ovat? Ehkä noin 10 cm ikkunan yläpuolella? Se on ollut vallitseva ”standardi” pitkään, mutta unohtamalla vanhan säännön huoneen saa vaikuttamaan paljon suuremmalta ja ilmavammalta.
Kun asetat verhotangon paljon korkeammalle kuin vanha 10–20 cm, huijaat silmää ja koet, että huoneen kattokorkeus on paljon suurempi kuin se todellisuudessa onkaan. Muuten silmä rekisteröi ja pistää merkille verhon ja katon välissä olevan tilan. Nyt katse sen sijaan seuraa verhoa ylös. Aseta verhotanko siis noin 10-15 cm:n päähän katosta. Ellet siis valitse verhotankoa, joka kiinnitetään kattoon.
Kuva: Jotex.se
Sama koskee tapaa, jolla verhot ripustetaan ikkunan sivuille. Anna verhojen peittää enintään 5–10 cm ikkunasta kummaltakin puolelta, niin ikkuna vaikuttaa leveämmältä ja sisään pääsee mahdollisimman paljon valoa.
Kuva: Jotex.se
Jos haluat luoda kotiisi aitoa hotellivaikutelmaa, valitse mieluiten kattoon kiinnitettävät verhot ja anna niiden laskeutua lattiaan saakka. Voit valita myös omille kiskoilleen tai tangoilleen kiinnitettävät kaksoisverhot, jotka päästävät valoa läpi eri tavoin.
Kuva: Garant.nu
Tiivistettynä – nosta verhotankoa reilusti kohti kattoa, jotta kattokorkeus vaikuttaa suuremmalta. Ja jos tavoittelet hotellitunnelmaa – panosta kattoon kiinnitettävään verhotankoon, jossa on kaksi kiskoa/tankoa.
Toivottavasti saitte uutta tietoa ja uskallatte nostaa verhotankojanne ylemmäs! Mukavaa päivää kaikille!
Vastaa