
Kai asioissa on nähtävä myös myönteinen puoli? Vaikka se voi olla vaikeaa, kun pandemia tekee pääsiäisen viettämisestä jälleen kerran vaikeaa. Mutta hyvä puoli siinä, että et voi olla niin paljon poissa kotoa, on se, että voit käyttää enemmän aikaa kauniin pääsiäispöydän kattaukseen. Tule mukaan ja inspiroidu!
Työskentelen mielelläni ”käytä sitä mitä sinulla on” -periaatteella. Tänä vuonna minulla oli suuri joukko saviruukkuja, jotka odottivat täyttämistä erilaisilla kesäkukilla. Täydellisiä pääsiäispöydän kattaukseen.


Jotta pääsiäispöytä olisi hieman pastellivärisempi, olen itse asiassa jättänyt keltaisen kokonaan pois tänä vuonna. Tässä vaaleanpunainen, violetti, turkoosi ja vihreä luovat pääsiäistunnelmaa. Sitä tulee hieno! Kattaukseen valitsemani kukat ovat orvokki, kuningaslilja, rosmariini, timjami ja helmihyasintti. Kauniita kukkia, jotka kestävät koko kevään (eli myös pääsiäisen jälkeen!).
Olen asetellut ruukut sekaisin, suuria ruukkuja pienten viereen, korkeita ruukkuja matalien viereen jne. Sitten sijoittelin kauniit vanhat lasipullot samalla tavalla. Hieman sekaisin. Lopuksi ripottelin pöydälle munia ja höyheniä sitoakseni pöytäliinan asetelmaan. Munat ovat tyhjäksi puhallettuja kananmunia, jotka säästän vuodesta toiseen, mutta joskus laitan myös tavallisia keitettyjä kananmunia. Ne säilyvät aivan hyvin yhden illan.

Kun pääsiäinen on ohi – minulla on monia kauniita kukkaruukkuja, jotka voin asettaa portaisiin ja ulkona olevalle kausipöydälleni. Näin saan nauttia kukista paljon enemmän ja pidempään kuin klassisesta leikkokukkakimpusta, joka muuten saattaisi olla keskellä ruokapöytää pääsiäisenä.


Haluatko inspiroitua muista kauniista pääsiäispöydän kattauksistani? Löydät ne täältä, täältä ja täältä.
Vastaa