
Minun mielessäsi raparperipiirakka kuuluu kevääseen, mansikat kesään ja syksyyn kuuluvat herkulliset ja maukkaat kanelipullat! En ole mikään mestarileipuri, mutta joskus innostun ja silloin leivon mielelläni pullia. Niiden leipomiseen menee vähän enemmän aikaa, koska niiden pitää kohota jne., mutta entä sitten? Sillä aikaa voin tehdä paljon muuta. Tänään tarjoan sinulle maailman parhaiden kanelipullien reseptin!
Alkuperäinen resepti on Roy Faresin kirjoista. Ne ovat todellakin pullia pienellä ekstralla. Pullien voiteluun käytetty sokeriliuos on mielestäni neronleimaus. Sen ansiosta pullat ovat yhtä mehukkaita vastapaistettuna kuin pakastettuna.
Ainekset
Vehnätaikina
30 g hiivaa
2,5 dl maitoa
9,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
5 g jauhettua kardemummaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
110 g voita, huoneenlämpöistä
1 muna, voiteluun
raesokeria koristeluun
Täyte
200 g mantelimassaa (korvaan tämän 1 ½ dl sokeria)
1 rkl vaniljasokeria
0,5 dl jauhettua kanelia
150 g voita, huoneenlämpöistä
Sokeriliuos
1,5 dl vettä
1 dl sokeria
Tee näin
Murustele hiiva yleiskoneen kulhoon. Lämmitä maito haaleaksi, kaada kulhoon ja sekoita.
Lisää muut ainekset paitsi voi. Vaivaa taikina hitaasti koukulla. Kun taikina on sekoittunut, suurenna hieman nopeutta ja lisää voi vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia koneessa, kunnes sitko on muodostunut ja taikina tuntuu joustavalta ja pinta on kiiltävä ja kaunis.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja anna levätä 20 minuuttia.
Sekoita sillä aikaa täytteen ainekset sileäksi massaksi.
Kauli taikina 3-4 mm paksuksi levyksi, joka on pitempi korkeus- kuin leveyssuuntaan, sillä se taitetaan keskeltä. Levitä täyte kaulitulle taikinalle ja taita taikina kahtia. Leikkaa nauhoiksi, jotka punot pulliksi. Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jos et halua tehdä solmuja, kauli taikina 3-4 mm paksuksi levyksi, joka on pitempi leveys- kuin korkeussuuntaan ja rullaa rullaksi. Leikkaa rullasta kohtuullisen suuria pullia, laita muotteihin. Anna nousta kaksinkertaiseksi noin 1,5–2 tuntia.
Sekoita sillä aikaa vesi ja sokeri kattilassa ja kuumenna, kunnes kaikki sokeri on liuennut. Aseta sivuun.
Laita uuni kuumenemaan 190 °C:seen (kiertoilma) Voitele pullat vatkatulla kananmunalla ja sirottele päälle raesokeria. Paista 9-11 minuuttia kauniin kullanruskeiksi.
Voitele juuri uunista otetut pullat sokeriliuoksella. Se antaa pullille kauniin kiillon ja ne pysyvät mehukkaina.


Herkullinen kanelipulla kruunaa tällaisen ihanan syyspäivän! Vai mitä? Toivottavasti tykkäät näistä pullista yhtä paljon kuin minä!
Vastaa