Voiko olla olemassa omenakakku, joka on sekä maailman herkullisin että yksinkertaisin tehdä? Kyllä, uskon niin! Sen valmistaminen kestää korkeintaan 15 minuuttia, ja se on suussa sulavan hyvää!
Kun nauhoitimme Rebeccan kanssa uutta osaa podcastiimme ”Hanna & Rebeccas Trädgårdsliv”, joka julkaistaan nyt tällä viikolla (ruotsiksi), hän muistutti minua tästä herkullisesta kakusta. Lupasin hänelle antaa reseptin uudelleen, sillä se todellakin kestää kertausta!
Kokeile sinäkin tätä fantastista kakkua. Ja jos et pidä omenoista, vaihda ne luumuihin, päärynöihin, raparperiin tai mihin tahansa, mitä sinulla on ympärilläsi tai pakkasessa! Resepti toimii hyvin millä tahansa hedelmillä!

Rapea omenakakku
1 muna
2 dl hienoa sokeria
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
2–3 omenaa
Kanelia (maun mukaan)
N. 1 rkl hienoa sokeria
Toimi näin:
Vatkaa muna ja sokeri kulhossa.
Lisää sulatettu voi, jauhot ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina leivitettyyn vuokaan, jossa mielellään on irrotettava pohja.
Viipaloi omenat ja painele ne taikinaan. Ripottele sitten päälle niin paljon kanelia kuin haluat ja hiukan hienoa sokeria.
Paista uunissa n. 30–40 minuuttia 1750 C:eessa
Toivottavasti maistuu!
Vastaa