
Nyt on aika! Nyt voimme hitaasti ja vähitellen herätellä välimerenkasvejamme eloon. Pian se on täällä, kevät, ja täydellä voimallaan! Siksi meidän on valmistauduttava ja annettava rakkaille välimerenkasveille parhaat edellytykset uutta kasvukautta varten. Paras on edessä!
Välimerenkasvini ovat saaneet talvehtia autotallissa ja lasiterassilla. Minulla on tosi hyvä tarkistuslista pääasiassa autotallin kasvivalon alla seisoneille kasveille, jonka jaan tänään kanssanne. Seuraa listaani ja voit kesällä nauttia kauniista välimerenkasveista!

Välimerenkasvien hoidon tarkastuslista:
- Nosta esiin – mutta sijoita varjoon!
Kun otat esiin kasvisi, ne eivät halua paistatella kevätauringon ensimmäisissä säteissä, vaan ne pitää sijoittaa varjoon. Ne täytyy totutella valoon vähitellen. Jos sinulla ei ole varjoisaa paikkaa, kääri säkkikangasta tai harsoa latvan ympärille.
- Oletko saanut kutsumattomia vieraita?
Talvi on ollut leuto ja kostea, joten se on ollut fantastista aikaa kaikille tuhohyönteisille. Tämä on ensimmäinen kerta kun minulla on kirvoja sitruspuissani, joten niistä täytyy nyt päästä eroon. Laitan nämä kasvit karanteeniin, jotta ne eivät tartuta muita välimerenkasveja.
- Istutanko uudelleen?
Välimerenkasvit on istutettava uudelleen 3-5 vuoden välein. Sitä ei missään tapauksessa tarvitse tehdä tiheämmin, vaan ne viihtyvät hyvin hieman ahtaammassa ruukussa. Kasvit päinvastoin stressaantuvat, jos ne istutetaan uudelleen liian usein.
- Leikkaa!
Muista myös leikata törröttävät haarat ja oksat, niin saat kesällä upeat ja tiheät kasvit. Upeaa hyvin juurtunutta kasvia ei voi yleensä leikata liikaa. Käsittelen kasveja nyt aika säälimättömästi saksilla, mutta se palkitaan sitten kesällä!
- Lannoitus
Minulla on tapana laittaa hieman tuoretta multaa ruukkujen päälle, kun otan kasvit esiin keväällä. Mullan pinta on usein laskenut talvella, joten annan kasville tällä tavalla hieman uutta ravintoa. Lannoituksen sopivalla ravinteella aloitan maaliskuun lopussa, kun haluan, että kasvu lähtee kunnolla käyntiin!

Vastaa