Luulen, että muidenkin mielestä raparperi on tämän vuodenajan ehdoton suosikki! Keväällä lannoitan ne huolellisesti, jotta saan paljon raparperia piirakoiden, mehun ja herkullisten juomien tekoon!
Muutama vuosi sitten löysin Farbror Grön -blogista todella maukkaan raparperikakun reseptin, johon tulee mantelimassaa. Miten hyvää se onkaan! Rapeaa päältä ja kermaista sisältä. Joten jos haluatte leipoa raparperista jotakin todella maukasta, voin suositella tätä lämpimästi!
Raparperikakku rapsakan mantelimassan kera
Ainekset
100 g voita
2 dl hienosokeria
2 munaa
1½–2 dl vehnäjauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
100–150 g raparperia, mieluiten kapeita varsia
1 tl perunajauhoa
100–150 g mantelimassaa
tomusokeria
Toimi näin:
Laita uuni kuumenemaan 175°C:seen Voitele ja sokeroi piirakkavuoka, jossa mielellään on irrotettavat reunat. Sulata voi kattilassa, ota kattila pois levyltä ja lisää sokeri, munat, vehnäjauho ja leivinjauhe.
Levitä taikina piirakkavuokaan. Leikkaa raparperi ohuiksi paloiksi ja sekoita perunajauhoon. Lisää ne vuokaan taikinan joukkoon. Raasta mantelimassaa karkeiksi lastuiksi paistamattoman kakun päälle.
Paista uunin keskitasolla 25–30 min.
Siivilöi tomusokeria kakun päälle juuri ennen tarjoilua.
Parhaimmalta kakku maistuu mielestäni vaniljajäätelön kanssa, mutta hyvä vaniljakastike toimii myös hienosti!
Vastaa