Aina teinivuosistani lähtien äitini tai isoäitini on leiponut näitä herkullisia sahramipullia Lucian päiväksi. Niistä on tullut ehdoton osa joulukuun kahvihetkiä. Ne ovat niin hyviä!
Tänään ajattelin jakaa kanssanne näiden herkkupalojen reseptin. Emme leivo enää ”tavallisia” Lucia-pullia, ainoastaan näitä. Kun olet maistanut niitä ensimmäisen kerran, ymmärrät, mitä tarkoitan!
Lucia-pullat mantelimassan kera
Uuni 225 astetta.
50 g hiivaa
100 g voita
5 dl maitoa
250 g rahkaa
1 g sahramia
1 ½ dl raesokeria
½ tl suolaa
17 dl vehnäjauhoja
Alumiinivuokia, n. 24–30 kpl (riippuen siitä, kuinka suuria pullia halutaan)
Täyte:
4 rkl huoneenlämpöistä voita
100 g raastettua mantelimassaa
1 muna
4 rkl mantelilastuja
Tee näin:
Aloita sulattamalla voi. Lisää maito ja lämmitä 37 °C:seen (kädenlämpöiseksi).
Murusta sitten hiiva kulhoon ja kaada neste (maito ja voi) hiivan päälle. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut nesteeseen.
Lisää sitten rahka, sahrami, sokeri, suola ja suurin osa jauhoista. Alusta notkeaksi taikinaksi.
Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Ota sitten taikina ja muotoile siitä noin 24–30 pullaa. Laita pullat muffinssivuokiin.
Sekoita mantelimassa ja voi ja tee jokaiseen pullaan kuoppa. Paina haluttu määrä täytettä jokaiseen pullaan.
Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
Voitele vatkatulla kananmunalla ja sirottele päälle mantelilastuja.
Paista uunin keskitasolla n. 8–10 minuuttia 225 asteessa
Anna jäähtyä ritilällä.
Syö ja nauti!
Vastaa