
Nyt voin alkaa nauttia ihanista kahvihetkistä lasiterassilla. Voisin sanoa, että paras aika lasiterassilla (ja kasvihuoneessa) on nyt, kun voi ottaa vastaan kevätauringon lämmön lasisessa huoneessa. Ja kun vielä voi kattaa kahvipöydän tänne, siitä tulee entistä parempaa. Tänään tarjoan uuden version vanhasta suosikista – laskiaispullasta!
Laskiaispulla on yksi suurista suosikeistani. Täällä Ruotsissa herkullinen pulla syödään mantelimassan ja kerman kera, kun taas muualla Pohjoismaissa on tavallisempaa täyttää se hillolla tai vaniljakreemillä. Mutta tänään ajattelin tarjota reseptin, josta pidän paljon ja jonka avulla ehkä nekin, jotka eivät ole ihastuneita perinteiseen pullaan, pääsevät nauttimaan fantastisista mauista!

Laskiaiskakku
150 g voita
100 g mantelimassaa
2 tlk jauhettua kardemummaa
2 dl hienoa sokeria
3 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
kermavaahtoa
Tee näin:
- Laita uuni kuumenemaan 175 °C:seen. Kiinnitä paperi jousivuoan pohjalle ja voitele sekä jauhota reunat.
- Sulata voi tilavassa kattilassa. Ota kattila pois levyltä.
- Lisää mantelimassa kattilaan ja sekoita joukkoon kardemumma ja sokeri.
- Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot.
- Täytä vuoka ja paista kakkua uunissa 20‒22 minuuttia. Sen tulee olla keskeltä hieman tutiseva.
- Anna kakun jäähtyä kokonaan, mielellään kylmäksi.
- Koristele kermavaahdolla ja ripauksella morttelissa jauhettua kardemummaa.

Toivottavasti maistuu!
Vastaa