Tomaattihullu? En nyt ihan sanoisi itseäni hulluksi. Mutta hauskaa se on – tomaattien kasvattaminen ja syöminen. Tänään jaan uuden suosikkireseptin, jossa käytetään itse kasvatettuja tomaatteja ja johon törmäsin jokin aika sitten. Maukasta, yksinkertaista ja täydellistä syötävää lämpimänä iltana kasvihuoneessa.

Tämä resepti kotona kasvatetuista tomaateista sopii täydellisesti, sillä nyt minulla on runsaasti kotikasvatettuja tomaatteja!
Burrata ja tomaatteja
Ainekset:
500 grammaa tomaatteja pienempinä paloina (sekoitan paljon eri lajikkeita)
2 valkosipulinkynttä
100 grammaa Burrataa (tai tavallista mozzarellaa)
Oliiviöljyä
Suolaa, pippuria
Paahdettua leipää tarjoiluun
Mahd. basilikaa

Toimi näin:
Pilko tomaatit.
Aseta leivinpaperi leivinpellille, lisää tomaatit ja valkosipuli ja pirskota runsaasti oliiviöljyä.
Laita uuniin (200 asteeseen) tai laita pannu grilliin, kunnes tomaatit ovat kypsyneet kunnolla ja melkein soseutuneita. Se kestää noin 5-10 minuuttia tomaattien koosta riippuen.
Ota vuoka uunista ja levitä burrata repimällä sitä varovasti haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää päälle hienonnettua tuoretta basilikaa.
Tarjoile paahtoleivän kera.
Toivottavasti maistuu!
Vastaa