Minulla on monia muistoja lapsuudestani, kun juhlin juhannusta isoäitini ja isoisäni luona maalla. Sää oli aina mitä parhain, tanssimme juhannussalon ympärillä ja söimme perunoita ja silliä, kunnes ne pursusivat ulos korvista.
Nyt aikuisena olen oppinut, ettei sää ole aina paras, mutta muut muistot yritän pitää elävinä.
Juhannusaatto on meille ruotsalaisille yksi tärkeimmistä juhlapäivistä. Kenties te jotka seuraatte blogia Tanskasta, Norjasta tai Suomesta, pidätte meitä hieman hulluina. Mutta jos vierailette joskus Ruotsissa, tulkaa tämän juhlan aikaan. Niin mukava se on!
Halusin luoda todella kesäisen mutta yksinkertaisen kattauksen antaakseni teille vähän inspiraatiota juhannuksen pöytäjärjestelyihin tai muihin juhliin, joita ehkä vietätte kesällä.
Minusta on hauska käyttää puutarhan antimia, yksinkertaisia asioita, jotka eivät maksa paljon! Tähän kattaukseen valitsin pienet maljakot, jotka asetin pöydälle ja täytin ne kaikella mahdollisella mansikanlehdistä ruohoon ja ruiskaunokkeihin. Jos sinulla ei ole näin montaa pientä maljakkoa, käytä säilykepurkkeja, vauvanruokapurkkeja tai lasipurkkeja, joissa kenties aiemmin oli säilöttyjä kurkkuja.
Asetin maljakot pöydälle yhdessä lasisten kynttilänjalkojen kanssa, jotka ovat minusta todella kauniita. Ripottelin sitten pöydälle mansikanlehtiä. Ne ovat kestäviä lehtiä, jotka säilyvät hyvin ilman vettä muuttumatta rumiksi.
Kolme vinkkiä kattauksen tekoon!- Jos sinulla ei ole pieniä maljakoita, käytä lasipurkkeja, vauvanruokapurkkeja ja vastaavia. Ei haittaa, vaikka ne eivät olisi samanmuotoisia tai -kokoisia. Sekoitus erilaisia purkkeja tekee kattauksesta vain hurmaavamman!
- Katso, millaisia materiaaleja puutarha tai luonto tarjoaa. Kerää paljon vihreää, niin tarvitset vain vähän kukkia!
- Huolehdi, että pöydälle jää tarpeeksi tilaa, jotta juomat, perunat ja mansikat mahtuvat!
Vastaa