
Minulla ei itse asiassa ole montaa pakollista joulujuttua, muuten kuin olla kiltti itselleni. Sitä ehtii mitä ehtii. Mutta yhden asian ehdin AINA tehdä kerran tai kolme kertaa ennen joulua, nimittäin omaa vaniljatoffeeta. Superherkullista ja melkein riippuvuutta aiheuttavaa!
Joten jos et ole ehtinyt tekemään mitään jouluherkkuja tai jos vain haluat kokeilla kaikkien superlatiivieni jälkeen, ryhdy hommiin!
Merisuolalla maustettu vaniljatoffee
- 1 vaniljatanko
- 500 g vaaleaa siirappia
- 500 g ruokosokeria (tavallinen taloussokerikin käy)
- 5 dl kermaa
- 10 g merisuolaa
- 100 g normaalisuolaista voita

Tee näin:
- Ota esiin muotti ja vuoraa leivinpaperilla, vuoraa reunoja myöten Muista, että saat reseptillä noin 1,5 litraa toffeeta, jonka pitää olla kohtuullisen paksua kun leikkaat. Testaa kaatamalla muottiin 1,5 litraa vettä.
- Halkaise vaniljatanko ja sekoita sokeriin. Kaavi vaniljansiemenet tarkoin sokerin avulla. Kaada sokeri paksupohjaiseen kattilaan.
- Mittaa loput ainesosat ja lisää kattilaan. Kiehauta sekoittaen kuumuutta kestävällä kaapimella tai vispilällä. Muista sekoittaa pohjaa myöten, jotta toffee ei pala pohjaan.
- Kuumenna toffee 127-asteiseksi.
- Kaada toffee kerralla muottiin ja anna jäähtyä vähintään 5 tuntia tai mieluusti yön yli.
- Sirottele päälle hieman merisuolaa, se antaa kivan säväyksen!
- Leikkaa sopiviksi paloiksi ja kääri leivinpaperiin. Säilytä huoneenlämmössä.
Resepti on alunperi My Feldtin kirjasta Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga.

Täydellinen lahja hänelle, jota haluat ilahduttaa joulun alla!
Vastaa