On aivan ihanaa, että saamme korjata raparperisatoa jo nyt! Sillä raparperi on parasta mitä tiedän! Ihanan rapea raparperipiirakka, raparperimehu tai ihanan hapokas raparperisorbetti ovat niiiin hyviä! Rakastan leipomista, ja teen sitä usein ja paljon silloin, kun tämä ihana varhaissato valmistuu. Tänään leivoin ihanan herkullisia raparperimuffinseja!

Luomukseni eivät ehkä ole maailman kauneimpia, mutta maku vie voiton kaikesta muusta! Jos siis tykkää raparperista, kookoksesta ja valkosuklaasta muffinssimuodossa. Tässä tulee ohje, jos haluat kokeilla näiden herkkujen tekoa.

Valkosuklaiset raparperi-kookosmuffinsit
Noin 10 muffinsia
150 g raparperia
1 rkl tomusokeria
1 tl maissitärkkelystä (maizena)
100 g valkosuklaata
100 g voita
2 munaa
2 dl hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 dl kookosraastetta
Tee näin:
- Laita uuni kuumenemaan 175 °C:seen.
- Puhdista ja leikkaa raparperit ohuiksi siivuiksi ja sekoita tomusokerin ja maissitärkkelyksen kanssa.
- Hienonna suklaa karkeaksi jauheeksi.
- Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
- Vispaa munat, hieno sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi.
- Lisää jauhot, kookos ja voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kääntele suklaa ja raparperit taikinaan.
- Jaa taikina muffinsivuokiin, määrä riippuu tietysti vuokien koosta.
- Kypsennä noin 25 minuuttia 175-asteisen uunin keskitasolla. Vähennä muutama minuutti, jos teet pieniä muffinseja. Testaa kypsyys tikulla, siihen ei saa tarttua taikinaa.
- Sirottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua!
Näistä tuli superhyviä, joten jos sinulla on puutarhassa raparperia, suosittelen näitä lämpimästi! Mukavaa päivää kaikille!

Vastaa