Mausteet – mitä ruoka ja ruoanlaitto olisivat ilman niitä? Nyt kesällä haluan ympäröidä itseni muutamilla suosikkimausteillani. Haluan, että niitä on aina käsillä ja että satoa on saatavilla heti. Tässä vinkkejä kolmeen puutarhani suosikkimausteeseen juuri nyt:
Rosmariini
Monien silmissä klassikko, ja mahtavan monikäyttöinen. Minulla on aina 3–4 kasvia tätä maustetta, jotta minulla on koko ajan mahdollisuus korjata satoa. Kun olen ottanut yhdestä kasvista niin paljon kuin haluan, annan sen olla ja kasvaa ja korjaan sillä aikaa seuraavasta kasvista.

Minttu
Minttua käytän moneen! Ennen kaikkea veden, mehun tai kesäjuomien maustamiseen. Siitä on olemassa monia jännittäviä lajikkeita, joiden maku ja tuoksu on erilainen. Esimerkiksi omenaminttu, suklaaminttu jne.! Minttu leviää helposti, joten se on hyvä istuttaa ruukkuun, jossa se voi myös talvehtia!

Tilli
Monien mielestä tillin kasvattaminen on vaikeaa – ja minunkin on myönnettävä, että luultavasti olen epäonnistunut siinä useammin kuin onnistunut. Mutta olen lopettanut kokonaan tämän mausteen viljelyn avomaalla. Nyt kasvatan sitä vain ruukuissa ja ennen kaikkea kasvihuoneessa. Sato on aina hyvä, ja tilliä on helpompi kastella alta päin – varma vinkki, joka takaa ettei tilli kuihdu!

Onko sinulla jokin erityinen suosikkimauste, jota haluat ehdottomasti kasvattaa? Mihin käytät sitä? Jätä toki kommentti!
Vastaa